O N E   C R A Z Y   M U L T I   T A L E N T Today its Tuesday, April 16, 2024 @
18:08:24


Audio Book & Tape Recording - Star Wars
in Nostalgia | Friday, August 01, 2014 | 00:41


My personal non-figure collection. Cool Norwegian speaking audio book version/radio play style of the Star Wars - A New Hope movie.

For those Norwegians who remember these, I'm sure you will get warm and fuzzy inside.


"STJERNEKRIGEN"
"HISTORIEN, MUSIKKEN OG ORIGINAL
BILDENE FRA DEN SPENNENDE FILMEN"
ISBN 82-90460-09-0

A rare and hard item to find, especially preserved in Norwegian and as shown on this page. Only Stone Oakvalley do it right. Why not play the tape below, while you are browsing through the contents of the book. Audio Book re-invented, HTML style?


Go to bottom of page for digital downloads, MP3 and PDF.


Voice actor credits as follows:

Story Driver - Harald Mæle
Luke - Øystein Wiik
Han Solo - Anders Hatlo
Prinsesse Leia - Liv Bernhoft Usa
Darth Vader - Harald Mæle


Play Audio: Star Wars - Audio Book Tape


Tape and Cassette, only missing the plastic wrap packaging



The Tape in good condition, same story on both sides.



Front cover:

"STJERNEKRIGEN"
"HISTORIEN, MUSIKKEN OG ORIGINAL
BILDENE FRA DEN SPENNENDE FILMEN"



Dette er historien om Stjernekrigen. Du kan selv følge med i boken din, og når du hører R2-D2 pipe slik som dette ... så kan du bla om til neste side. Og så begynner vi!



For lang tid siden, i en stjernetåke langt borte ... ble håpet om frihet holdt i live av opprørsstyrker, som hadde tatt kampen opp mot det grusomme Galakseriket. Under et dristig angrep greide opprørernes spioner å stjele tegningene til Rikets nye supervåpen - Dødsstjernen! Men på veien tilbake til basen ble opprørerne innhentet av et kjempestort romskip.



I opprørernes lille rl'\askin ble to droider kastet over ende da de første laserkanonene traff dem. C-3PO, den høye, menneskelignende roboten, var redd. - R2-D2! Det er en stjernekrysser fra Galakseriket! Vi blir utslettet, alle sammen!



Få minutter etter ble opprørernes romskip bordet av Rikets stormtropper. Opprørssoldatene var sjanseløse mot de lynende laservåpnene, og måtte snart overgi seg. Opp gjennom luken kom det nå en veldig skikkelse i svart kappe og hjelm. Det var Darth Vader, Galakserikets krigsfyrste. - Kommandør! Finn tegningene, om så skipet må plukkes i småbiter!



Mens stormtroppene lette febrilsk etter de stjålne tegningene, stod prinsesse Leia, opprørernes leder, sammen med R2-D2 i en bortgjemt gang. - Her, R2! Jeg har punchet inn de hemmelige planene og et budskap i hukommelsen din. Du og C-3PO tar fluktsonden til planeten Tatooine og gir dem til Obi-Wan Kenobi!



Bare sekunder etler at droidene var borte, ble prinsessen fanget og ført til Darth Vader. - Hvordan våger De å angripe oss, Lord Vader? Vi er diplomatiske utsendinger! - Prøv ikke å narre meg, Deres høyhet! De er på opprørernes side! når vi kommer til Dødsstjernen, skal jeg nok få ut av Dem hvor den hemmelige basen befinner seg! Kom her!



På planeten Tatooine drømte en ung mann, som het Luke Skywalker, om å slutte seg til opprøret mot Galakseriket. Men til nå hadde han måttet hjelpe til på den fattige gården til onkelen sin. Det han ikke visste, var at to droider hadde landet like i nærheten, og at drømmen hans snart skulle bli virkelighet.



Ørkenens skraphandlere, de små jawaene, samlet opp C-3PO og R2-D2 og tok dem med til Luke i håp om å få en god pris for dem. Han undersøkte robotene grundig. - OK, vi tar dem! Dere to blir med inn i skjulet, så vi får satt dere i stand.



Da Luke skrapte skitten av R2-D2, kom han til å utløse Leias budskap, og bildet af hende tonet fram. - Hjelp meg, Obi-Wan Kenobi! Bare du kan redde meg! - Hva? Kan det være gamle Ben Kenobi hun mener? Eneboeren ute i ørkenen? La oss dra dit ut!



Gamle Ben hadde alltid vært full av overraskelser. - Joda, gutten min, en gang het jeg faktisk Obi-Wan Kenobi. Den gangen var jeg jedi-ridder, akkurat som faren din. - Var faren min en jedi? - Ja, Luke. Og her ser du Iyssabelen hans. Jeg har gjemt den til deg. Denne lysstrålen, som skyter fram som en blendende klinge når du trykker på knappen, den er jedienes våpen.



- Faren din ble drept aven av elevene mine, Darth Vader. I budskapet sitt sier prinsessen at Vader har tenkt å bruke Dødsstjernen for å ødelegge opprørernes planeter. Luke, for din fars og opprørernes skyld må du hjelpe meg med å få gitt dem de hemmelige tegningene og stanse Darth Vader. Jeg skal lære deg å bruke Kraften, den spesielle evnen som gir jediene mot og styrke.



Luke var ivrig etler å hjelpe, og Ben smilte. - Det er bra, Luke! Men vi må skynde oss. Stormtroppene vil snart være på sporet etler deg og droidene dine. Vi må snarest finne en pilot som kan ta oss med til planeten Alderaan, der prinsesse Leia bor. Piloter var det nok av i nærmeste by. Men det var ikke alle som virket like tillitsvekkende.



I en mørk krok i baren satt smuglerpiloten Han Solo! - Jeg kan alltids ta dere med til Alderaan, men det blir dyrt! Det er lettere sagt enn gjort å smugle opprørere gjennom halve Galakseriket. Annenpiloten til Han Solo, Chewbacca - en diger, lodden Wookie - fortalte med et brøl at det var i orden for han.



Og så gikk Luke, Ben og droidene ombord i romskipet Tusenårsfalken. Stormtroppene var like i hælene på dem, men med Han Solo ved spakene kom de seg i sikkerhet utenfor Rikets rekkevidde. Da Falken nærmet seg Alderaan, trodde Han Solo likevel ikke sine egne øyne. - Se! Planeten er borte! Darth Vader må ha sprengt den til atomer!



Dødsstjernen, Vaders enorme kampstasjon, lurte like i nærheten. Den hadde oppdaget at Falken var der. - Vi er fanget i en trekkstråle, som suger oss rett inn i Dødsstjernen!Styringen virker ikke lenger. Fort dere inn i det hemmelige rommet, alle sammen! Når vi lander, tror stormtroppene at romskipet er tomt.



Samtidig med dette ble prinsesse Leia forhørt i cellen sin av Darth Vader. - Ut med det nå, prinsesse! Hvor er den hemmelige basen til opprørerne? - Det kommer jeg aldri til å si! Ved å ødelegge Alderaan, har De bare oppnådd å stålsette meg! Plutselig snudde krigslorden seg. Kraften i han hadde reagert. En eller annen måtte altså være i nærheten, og det kunne bare være Obi-Wan Kenobi.



I mellomtiden hadde Luke, Han Solo og Chewbacca forlatt skjulestedet sitt. Prinsesse Leia stirret forundret på dem, da de nådde fram til cellen hennes. - Jeg hadde ventet Obi-Wan Kenobi? Hvor er han? - Han prøver å få slått aven trekkstråle, så vi kan komme oss bort herfra! Vi har ingen tid å miste, prinsesse!



Alarmen hadde gått, og stormtroppene var over dem. Laservåpnene lynte fra alle kanter, og Han Solo, Chewbacca og Luke ble tvunget bakover av de mange soldatene, som strømmet til. - Trekk over mot Falken! Kanskje vi har en sjanse ennå!



Ben hadde greid å slå av trekkstrålen, men Darth Vader sperret nå veien tilbake til Tusenårsfalken. - Så møttes vi igjen da, Obi-Wan Kenobi! Denne gangen utsletter jeg deg! - Prøver du det, Darth, så gjør du meg bare enda sterkere! En kamp på liv og død begynte da de to krigerne tente sine Iyssabler. Luften dirret av gnister fra de hvinende klingene. Men da Darths sabel til slutt skar gjennom Bens kappe, var den gamle jedien forsvunnet.



Luke og de andre løp ombord i Tusenårsfalken, og Han Solo satte seg ved kontrollbordet. Motorene tordnet, og Falken skjøt ut fra landingsslusen. - Okei, Chewie! Luke, sett deg ved laserkanonen. Vi har fire Tie-jagere etter oss! Selv om Luke var helt ute av seg over at Ben var borte, greide han å få kanonen i stilling og uskadeliggjøre forfølgerne.



Prinsesse Leia førte dem nå til den hemmelige basen til opprørerne, der hun fikk levert de stjålne tegningene. Etter grundige studier fant de omsider det eneste svage punktet i Dødsstjernen: Opprørspilotene måtte prøve å treffe en renovasjonssjakt med protontorpedoene sine. Sammenlignet med Galakserikets veldige hær var det likevel lite skvadron-opprørerne hadde å stille opp med. Luke ble med på bombetoktet som pilot i en X-vinge.



Underveis mot målet inn·så Luke det nesten håpløse i situasjonen. - Selv om ikke de får ram på oss, så er sjansen for å treffe lik null ! Og nå var Tie-jagerne over dem! Det mørke rommet ble opplyst av strålene fra hundrevis av laserkanoner.



Så kom ordren fra skvadronsjefen! - Målet ligger i enden av denne rennen! Start angrepet nå! X-vingejagerne suste like over rennen om og om igjen, men· ingen av dem lykkes. En etter en ble de skutt ned av Tie-jagerne. Da Luke tordnet ned i rennen, kom han til å kaste et blikk bakover. - A nei! Det er Darth Vader! Like bak meg!



Vader tok sikte og var klar til å trykke av, da et romskip med ett strøk ned over dem, og virvlet Tie-jageren ut i verdensrommet. Det var Han Solo4 Tusenårsfalken ! - Okei, kompis! Da er resten opp til deg! Men den neste stemmen Luke hørte, var Ben Kenobis.- Du må bruke kraften, Luke! La den styre det du gjør! Luke lukket øynene, konsentrerte seg og fyrte av proton-torpedoene. De suste rett ned i den 9 pende sjakten, og da han svingte unna, eksploderte Dødsstjernen i et flammehav.



Takket være hjelpen fra Han Solo hadde Luke greid det nesten umulige, og de ble begge mottatt som helter, da de kom velberget tilbake til basen. Prinsesse Leia hengte medaljer om halsen på dem, mens opprørssoldatene klappet. Luke Skywalker hadde nådd sine drømmers mål. Han var blitt anlører i opprørernes utrettelige kamp mot Galakseriket.



Forteller: Harald Mæle
Luke: Øystein WIik
Han Solo: Anders Hatlo
Prinsesse Leia: Liv Bernhoft Usa
Darth Vader: Harald Mæle
Producer: Henning Vllen

Indspillet i Roger Arnhoff Studio, Januar 1983, Teknikker: Roar Vangen.

Hvis du snur båndet, så får du hele historien en gang til. God fornøyelse!



Gi ditt barn en god lesestart med denne 24 siders bok. Mange herlige fargeillustrasjoner.

ACTION-SERIEN
Her er de første 4 båndene:
1 Stjernekrigen
2 E.T.
3 Jakten pa den forsvunne skatten
4 TRON




Please review these related article links:
Click to open pdfStar Wars Audio Book PDF (28 pages) Norwegian
Click to open mp3Star Wars Audio Book Tape Norwegian (12 Minute Tape Recording MP3) - 224kbps, CBR, 44khz Stereo, 21mb


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted by: Old-schooler, Stone Oakvalley | Publisher: Website Designer, Stone Oakvalley
Last revised: November 07, 2023 - 21:08 | Page views: 4441


Website Design by post@stone-oakvalley-studios.com - Copyright © 2024 www.stone-oakvalley-studios.com