O N E   C R A Z Y   M U L T I   T A L E N T Today its Wednesday, April 24, 2024 @
17:08:47


Min erfaring
in Everything Else | Friday, August 01, 2014 | 01:59


ANALOG RØYK VS EL-SIG - Min positive opplevelse!


Uten at jeg trenger å formulere meg noe mere detaljert om hvordan elektronisk sigarett fungerer, er det enklest å ta en titt på wikipedialinken: http://no.wikipedia.org/wiki/Elektronisk_sigarett Det er altså snakk om vanndamp, eller generelt damp. Det er ingenting som brenner eller blir glovarmt. Man kan vurdere om dette kan kalles "røyking", da det er forbundet med brann eller glo. Vanndamp sier seg selv, noe fordamper med lav temperatur.

Jeg fant min elektroniske sigarett via en norsk webside. Det første jeg kjøpte var et kit der man fikk alt utenom selve nikotinvæsken. Denne måtte man selv kjøpe til privat bruk fra England via internet. Jeg var først i gang med elektronisk sigarett 23 Mai 2011, som i den skrivende stund, er nøyaktig et år siden. Opplevelsen og oppdagelsen av hvordan dette fungerte både innhaleringssett, svimmelhetsfaktoren, røykesuget og den synlige effekten, var at dette var desidert så nærme man kunne komme en vanlig analog sigarett.

Jeg skiftet om på timen, ingen tvil, dette var 100% noe jeg kunne leve med. Jeg bestemte meg for å gå over og allerede etter første uke var jeg nede i kun 1 pakke røyk. Uken etter var det slutt på den ekle analoge Prince Gold 100 røykpakken på pc-bordet og i lommen var det ingen lighter lenger. Den elektroniske sigaretten var nå plassert i venstre skjortelomme, høyst tilgjenglig og enkelt å få en rutine på.

Det skal nevnes at man går nok ikke 100% over på elektronisk sigarett de første ukene, da det er greit med en liten og grei overgangsfaktor der man skifter mellom vanlig røyk og elektronisk røyk. Hvorfor ikke? Det er jo du som bestemmer.

Nikotinvæsken kommer i mange smaker og grader av styrker. For meg personlig, valgte jeg typer med "Tobacco" eller andre tydligelige navn som minner om en vanlig røyk eller sigar. Styrken må man nesten prøve seg frem med, men 18-36mg skulle være normalt at man havner på. Det er også kjent at utstyret (den som fordamper) og hele konstruksjonen på en elektronisk sigarett gjør ofte at væsken føles kraftigere eller mildere (mindre smak).

På fagspråket kaller man dette "throat hit", som er da hvordan det føles ut når man får dampen i seg og hvordan den føles i ganen. Nikotinen opptas av kroppen iløpet av sekunder og kommer ikke ut av munnen igjen. Det er kun vanndamp, smak og lukt. Alt dette er godkjente fenomener som kommer fra tilogmed fra en vanlig Cola eller sjokolade, unntatt dampen da!

Det må nevnes at det som kommer ut er velkjente ingredienser som brukes i mange typer mat allerede og som er gjennomgått analyse hos FDA i USA.

Mengden av damp varierer ofte også, som da er en kombinasjon av utstyr og væske eller begge deler. Det kan også være batterikapsitet, utbrent brenner eller svak brenner som gjør slikt. Det tar nok noen uker, kanskje måneder før man finner den rette kombinasjonen man føler er bra for den enkelte. Det er en tilvenningssak, men hvis du har samme oppfatning som meg, altså at jeg er IKKE ute etter å slutte å "røyke", men å finne en alternativ metode for å holde suget i sjakk.

Noen vil da sikkert si at jeg lider av nikotinavhengighet som er nok 100% sannheten, men så kan en være avhenging av så mye rart, til og med Cola, så det er irrelevant i denne saken. Jeg kategoriserer meg selv ansvarlig, da for min egen helse, mine egne rutiner og mine "hobbyer" har jeg selv valgt. Noen velger fotball som deres "greia", andre velger noe annet. Vi har hver og en "vår egen greia". Det skal nå nevnes at det går diskusjoner om at røyking eller damping er også blandet med en mental avhengighet og ikke en kjemikalsk basert avhengighet!

"Damping" kan fort kategoriseres som mindre helsefarlig...om noen helsefare i det hele tatt, er min konkluksjon.

Etter noen måneder merker man forskjell. Jeg merket f.eks at jeg ikke ble så lett andpusten, huset lukter friskere og ble mindre trøtt eller sliten på en måte. For andre, vil de kanskje oppleve bedre luktesans, men det var ikke noe jeg la merke til. En annen ting er at den kjente røykhosten og slimgurglinga man kanskje får på morgenkvisten eller iløpet av en dag, blir helt borte. Så, noe er desidert bedre med elektronisk sigarett, uten tvil. Mennesker rundt deg som ikke røyker merker nok veldig stor forskjell!










------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Posted by: The Great Genius, Stone Oakvalley | Publisher: Website Designer, Stone Oakvalley
Last revised: December 07, 2022 - 17:31 | Page views: 983


Website Design by post@stone-oakvalley-studios.com - Copyright © 2024 www.stone-oakvalley-studios.com